وکیل نفقه

نفقه و تعریف و انواع آن

در اسلام و بر طبق احکام آن به محض جاری شدن صیغه عقد تکالیفی بر گردن طرفین قرار می گیرد که تحت هیچ عنوانی نمیتوانند از آن سر باز بزنند و این از مهم ترین ویژگی های عقد نکاح اسلامی است . این حقوق و تکالیف از آنجا که در احکام اسلامی صراحتا ذکر شده است در قانون ایران  به موجب اسلامی بودن نیز وجود داشته و برای آن ضمانت اجرا تعیین گشته است. یکی از حقوق هایی که باید از طرف زوج به زوجه پرداخت شود مهریه و نفقه ایام زوجیت است . البته با اینکه این حقوق واجب میباشند اما گاهی دریافت آن ها به راحتی صورت نمی گیرد . در این مقاله به برسی موضوع نفقه زن میپردازیم و مقدار آن ، نحوه ی محسابه ی آن و وظایف وکیل نفقه می پردازید. در ادامه به معرفی وکیل نفقه می پردازیم

نفقه اقارب

نفقه ی اقارب نفقه ای است که بر طبق ماده ی 1196 به بستگان خط عمودی اعم از صعودی (مانند پدر و مادر ) و نزولی ( مانند فرزندان ) تعلق میگیرد . این نفقه از جانب پسر خانواده به پدر و مادر تعلق گرفته و در صورت داشتن فرزند به فرزندان نیز تعلق می گیرد . شرط گرفتن نفقه ی اقارب به موجب ماده ی 1197 این چنین است :

“کسی مستحق نفقه است که ندار بوده و نتواند به وسیله اشتغال به شغلی وسائل معیشت خود را فراهم سازد .”

همچنین شرط دیگری مرتبط با وضعیت تمکن مرد در ماده ی بعدی ذکر شده است :

“کسی ملزم به انفاق است که متمکن از دادن نفقه باشد یعنی بتواند نفقه بدهد بدون اینکه از این حیث در وضع معیشت خود دچار ‌مضیقه گردد برای تشخیص تمکن باید کلیه تعهدات و وضع زندگانی شخصی او در جامعه در نظر گرفته شود.”

مطابق موادی که ذکر شد نفقه ی اقارب منوط بر تمکن مالی انفاق کننده و عدم توانمندی کسی است که نفقه را دریافت می کند که البته در صورت نیاز اثبات این شرایط بر عهده ی مرجع قضایی ذی صلاح است . برای دریافت وکیل نفقه مورد نیاز به سایت آوای وکیل مراجعه کرده و برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد نفقه ی فرزندان ادامه ی مقاله را از دست ندهید .

در ماده ی  1199 قانون مدنی در باب نفقه ی فرزندان چنین نوشته شده است :

“نفقه اولاد بر عهده پدر است. پس از فوت پدر یا عدم قدرت او به انفاق به عهده اجداد پدری است، با رعایت الاقرب‌ فالاقرب؛ در صورت ‌نبودن پدر و اجداد پدری و یا عدم قدرت آن ها نفقه بر عهده مادر است.هر گاه مادر هم زنده و یا قادر به انفاق نباشد با رعایت الاقرب فالاقرب به عهده اجداد و جدات مادری و جدات پدری واجب‌النفقه است و اگر چند نفر از ‌اجداد و جدات مزبور، از حیث درجه اقربیت مساوی باشند، نفقه را باید به حصه متساوی تادیه کنند.”

مطابق ماده ی فوق در حالت عادی پرداخت نفقه بر عهده ی پدر است و درصورت عدم وجود پدر بر عهده ی پدربزرگ و باز در صورت نبود پدر بزرگ بر عهده پدر پدربزرگ است. اگر هیچکدام از جدات وجود نداشتند نفقه بر عهده ی مادر قرار میگیرد در صورتی که مادر وجود داشته و توانایی انفاق را داشته باشد . در غیر این صورت نفقه بر عهده ی اجداد مادری و جدات پدری آنها (پدر بزرگ مادری)  قرار می گیرد. اگر هر کدام از انفاق کنندگان از حیث پرداخت نفقه در درجه ی مساوی قرار گرفتند نفقه بر همه ی آنها واجب میشود و باید مقدار آن را میان خود تقسیم کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر و ارتباط با وکیل نفقه به سایت آوای وکیل مراجعه کنید.

نفقه زوجه

اما نفقه زن که مطالبه ی آن گاهی با مشکل مواجه می شود. برای همین برخی از زوجه به دنبال وکیل نفقه زن می گردند تا حق قانونی و شرعی خود را مطالبه کنند . در ادامه اطلاعات بیشتری را در این مورد در اختیار شما قرار می دهیم.

مطابق ماده ی 1107 قانون مدنی

“نفقه عبارت است از همه نیازهای متعارف و متناسب با وضعیت زن از قبیل مسکن، البسه، غذا، اثاث منزل و هزینه های درمانی و بهداشتی و خادم در صورت عادت یا احتیاج به واسطه نقصان یا مرض. ”

پرداخت نفقه به زوجه امری لازم است که برای عدم پرداخت آن ضمانت قانونی تعیین شده است . برای مثال در ماده ی 1129 قانون مدنی چنین گفت شده است.

” در صورت استنکاف شوهر از دادن نفقه و عدم امکان اجراء حکم محکمه و الزام او بدادن نفقه زن می‌ تواند برای طلاق به حاکم ‌رجوع کند و حاکم شوهر او را اجبار به طلاق مینماید ‌همچنین است در صورت عجز شوهر از دادن نفقه .”

پس مطابق این قانون زن در صورت عدم پرداخت نفقه به او می تواند دادخواست طلاق کند و خود را مطلقه اعلام کند که البته در اینجا نیز شوهر باید نفقه ی ایام زوجیت را که پرداخت نکرده است پرداخت کند که مقدار آن توسط دادگاه ذی صلاح محسابه می شود . لازم به ذکر است هرچند مواد قانونی صراحتا از زوجه برای دریافت نفقه حمایت میکند اما در عمل شاید دریافت این حق کار ساده ای نباشد . از این جهت به شما پیشنهاد میشود اگر قصد طرح دعوا  در این مورد را دارید با توسل به یک وکیل نفقه اقدامات لازمه را انجام دهید .

وکیل نفقه

شرایط عدم تعلق نفقه به زوجه

در ماده ی 1108 قانون مدنی چنین گفته شده است :

“هر گاه زن بدون مانع مشروع از ادای وظائف زوجیت امتناع کند مستحق نفقه نخواهد بود .”

البته این ماده بدان معنی نیست که پرداخت نفقه منوط به ادای وظائف زوجیت است بلکه بدین معنی است که نفقه باید پرداخت شود مگر آنکه زوجه وظائف زوجیت را انجام ندهد. ولی اگر زوجه از همسر خود تمکین نکند تحت عنوان ناشزه شناخته می شود و مطابق قانون مستحق نفقه نخواهد بود.وکیل نفقه راهنمای شماست

همچنین در ماده ی بعدی چنین ذکر شده است :

“نفقه مطلقه رجعیه در زمان عده بر عهده شوهر است مگر اینکه طلاق در حال نشوز واقع شده باشد لیکن اگر عده از جهت فسخ نکاح‌ یا طلاق بائن باشد زن حق نفقه ندارد مگر در صورت حمل از شوهر خود که در این صورت تا زمان وضع حمل حق نفقه خواهد داشت .”

طلاق رجعیه به طلاقی گفته می شود که در آن طرفین تا پایان مدت عده فرصت بازگشت به هم را دارند در حالی که در طلاق بائن فورا جدایی صورت میگیرد . حال اگر طلاق از نوع رجعیه باشد زن حق دریافت نفقه را تا پایان عده خود دارد مگر آنکه به وظایف خود عمل نکند (از شوهر خود پیروی نکند ، تمکین نکند و …) . اگر طلاق از نوع بائن باشد یا فسخ نکاح صورت گرفته باشد زن دیگر مستحق نفقه نخواهد بود (مگر انکه در ایام زوجیت نفقه ای دریافت نکرده باشد که در این صورت میتواند از طریق دادگاه مطالبه ی نفقه ی ایام زوجیت کند .) . اگر زن از همسر خود بعد از طلاق باردار باشد تا زمان به دنیا آمدن بچه حق دریافت نفقه دارد . اگر زوجه شما تحت شرایطی به موجب قانون مستحق دریافت نفقه نبود ولی آن را درخواست کرد شما به یک وکیل برای دفاع در مقابل درخواست نفقه نیاز دارید. برای انجام مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر با تیم حقوقی آوای وکیل برای وکیل نفقه تماس برقرار کنید.

نحوه ی محاسبه ی نفقه زن

اگر زن و مرد بر سر میزان نفقه ی خود به توافق رسیده باشند که در این صورت نیازی به مراجعه به مراجع ذی صلاح نیست . اما اگر توافقی بر سر آن صورت نگرفته باشد طرح دعوا در شورا حل اختلاف صورت می گیرد . در این صورت دادگاه شخصا ورود پیدا کرده و نفقه ی زن را محاسبه می کند . گاهی ممکن است به درخواست طرفین پرونده ی تعیین نفقه به کارشناس مربوطه ارجاع داده شود که در آنجا نیز با توجه به شرایط زن از جمله سن ، تحصیلات و شرایط خانوادگی او ، نفقه تعیین میشود . اگر از نظر شما میزان نفقه تعیین شده کم بود میتوانید از طریق وکیل نفقه ی خود لایحه افزایش آن را تنظیم و به دادگاه بفرستید. همچنین اگر نفقه ی تعیین شده برای شما سنگین بوده میتوانید لایحه کاهش نفقه را نوشته و به دادگاه ارائه کنید. در تمامی این موارد بهتر است از یک وکیل نفقه کمک بگیرید تا روند کار شما تسریع و تسهیل شود.

یکی از مواردی که در طرح دعوا برای مطالبه نفقه حس می شود وجود یک وکیل نفقه مجرب است. زیرا یک وکیل به تمامی روند و راه های مطالبه ی نفقه آگاه است و از مسیر درست آن وارد می شود . بهترین وکیل نفقه کسی است که شرایط شما را به درستی سنجیده ، برای اثبات آن به دادگاه مدارک و مستنداتی تهیه کند. لازم به ذکر است دیدگاه شما با دیدگاه یک وکیل بسیار متفاوت است و مسیری که شما طی می کنید ممکن است با مسیر وکیل متفاوت باشد و به قطع یقین یک فرد متخصص است که بهترین را از منظر قانونی و حقوقی تشخیص میدهد . مطالبه ی حق و گرفتن آن ممکن است کار ساده ای نباشد ولی قاعده ی آن بسیار ساده است. توسل به فرد متخصص که در این زمینه وکیل نفقه می باشد راه رسیدن شما به حقتان است . سایت آوای وکیل در این مسیر به شما کمک خواهد کرد.

نفقه به چه کسانی تعلق میگیرد ؟

نفقه اقارب و نفقه زوجه

شرایط انفاق نفقه اقارب چیست؟

تمکن مالی انفاق کننده و عدم استطاعت مالی کسی که نفقه را دریافت میکند.

زوجه در چه صورت مستحق دریافت نفقه نیست؟

در صورت طلاق یا فسخ نکاح (اگر در زمان زوجیت نفقه گرفته باشد) و همچنین ناشزه بودن زن.

نفقه ی زن در دادگاه بر چه اساسی تعیین می شود؟

بر اساس شرایط زن از جمله سن ،تحصیلات ، شغل ، شان خانوادگی او و ...

اگر مرد نفقه ی زن را پرداخت نکند آیا حق طلاق برای زن ایجاد می شود ؟

بله. به موجب قانون در صورت عدم پرداخت نفقه توسط مرد زن میتواند درخواست طلاق کند.

4.5/5 - (107 امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.