حضانت فرزند

بهترین وکیل حضانت فرزند

احتمالاً تا به حال شاهد بروز تعداد زیادی از اختلافات و درگیری ها بین زن و شوهر بر سر حضانت فرزندان مشترک آنها بوده‌اید. خوب است بدانید که مسئله حضانت فرزند تنها مربوط به پس از طلاق نبوده و بسیار پیش می‌آید که زن و شوهر حتی قبل از وقوع طلاق نیز از یکدیگر جدا زندگی کرده و به همین علت بر سر حضانت فرزندان خود با اختلافات و مشکلات بسیاری مواجه می شوند. در حقیقت می توان گفت، فرزندان کسانی هستند که در اثر اختلافات بین زن و شوهر بسیار آسیب دیده و مجبور به تحمل رنج‌های بسیاری در اثر وقوع چنین اختلافاتی هستند. بهترین وکیل حضانت فرزند آن کسی ست که بتواند حضانت را ازآن شما گرداند.

قانونگذار در حقوق کشور ما جهت فیصله دادن به بسیاری از این اختلافات و درگیری ها بین زن و شوهر و به عبارتی روشن کردن تکلیف آنان برای حضانت فرزندان، قوانینی را در این خصوص وضع کرده است که در ادامه به آن خواهیم پرداخت. پس تا آخرین نوشتار با ما همراه شوید تا با نحوه برخورد بهترین وکیل حضانت فرزند آگاه شوید

 

منظور از حضانت چیست؟

قطعا همه شما تا به حال کلمه حضانت را بارها و بارها از اطرافیان و آشنایان خود علی‌الخصوص در فیلم‌ها و سریال‌ها در رابطه با فرزندان شنیده‌اید، اما ممکن است که برایتان سوال باشد، اصلا معنای کلمه حضانت چه بوده و منظور از حضانت فرزندان چیست؟ حضانت در حقیقت کلمه‌ای عربی بوده که به معنای تربیت، پرورش دادن و نگهداری می باشد، پس وقتی صحبت از حضانت فرزندان است، بالطبع یعنی اختلاف و درگیری بر سر تربیت، پروردن و نگهداری از فرزندان است. بهترین وکیل حضانت فرزند را در آوای وکیل می یابید.

 

حضانت فرزندان چگونه مشخص می‌‌شود؟

همانطور که گفته شد، بسیار پیش می‌آید که زن و شوهر بر اثر جدایی از یکدیگر یا حتی قبل از طلاق خود به علت جدا کردن زندگی مشترک خویش، بر سر حضانت فرزندان خود دچار اختلاف می شوند. حال ممکن است، برایتان سوال پیش آید که در چنین حالتی حضانت فرزندان چگونه تعیین می گردد؟بهترین وکیل حضانت فرزند چه کسی ست و آیا گرفتن حضانت از پس  بهترین وکیل حضانت فرزند بر می آید یا خیر؟ خوب است بدانید که حضانت فرزندان یا به واسطه حکم دادگاه و قانون مشخص می شود یا بر سر توافق بین والدین، حضانت آنها تعیین می گردد.

 

حضانت فرزند

سن حضانت فرزندان مطابق قانون

یکی از مهمترین مسائل در حضانت فرزندان، سن آنها بر اساس قانون کشور ما می باشد.بهترین وکیل حضانت فرزند از این مسئله آگاه است. خوب است بدانید که بر اثر قانون کشور ما ایران، سن حضانت فرزندان تا هفت سالگی با مادر بوده و پس از آن برای دختر تا ۹ سالگی تمام قمری با پدر و برای پسر نیز تا ۱۵ سالگی تمام قمری با پدر خواهد بود. به عبارت دیگر پس از آن که پدر و مادر از یکدیگر جدا شوند، چنانچه فرزندی قبل از سن ۷ سالگی داشته باشند، حضانت وی با مادر می باشد و پس از آن که هفت سالگی تمام شد، چنانچه فرزند دختر باشد، حضانت وی تا ۹ سالگی با پدر بوده و چنانچه فرزند پسر باشد، حضانت وی تا ۱۵ سالگی تمام قمری با پدر خواهد بود. حال سوال این است که بهترین وکیل حضانت فرزند کیست؟ ادامه مطلب را دنبال کنید.

 

حضانت فرزندان پس از سن بلوغ

همان طور که گفته شد، حضانت فرزندان تا هفت سالگی تمام با مادر می باشد و برای دختران تا ۹ سالگی و برای پسران نیز تا ۱۵ سالگی تمام قمری حضانت آنها با پدرشان می باشد.‌ حال ممکن است برایتان سوال پیش آید که تکلیف فرزندان پس از سن ٩ و ۱۵ سال تمام قمری چه می شود؟ خوب است بدانید که سن بلوغ شرعی در قانون و فقه ما برای دختر و پسر به ترتیب ۹ سال تمام قمری و ١۵ سال تمام قمری بوده و در حقیقت آنها پس از آنکه به این سن رسیدند، یعنی به بلوغ شرعی رسیدند، پس از آن می‌توانند، خودشان  انتخاب کنند که می خواهند با کدام یک از پدر یا مادر خود زندگی کنند؟

البته لازم به ذکر است که تمامی این مواردی که گفته شد، بستگی به حکم دادگاه و نظر قاضی نیز داشته و ممکن است که حتی قبل از هفت سالگی یا قبل از بلوغ شرعی و پس از آن دادگاه حکم دیگری را برای آنها اجرا نماید، اما علی‌الأصول سن مناسب بر اساس آنچه که گفته شد، می باشد. لازم به ذکر است که دادگاه برای صدور حکم و اجرای حکم خویش تنها مصلحت فرزندان را در نظر می‌گیرد.

 

ممنوع‌الخروجی فرزندان تحت حضانت

در رابطه با فرزندانی که تحت حضانت می باشند، خوب است بدانید که در حقیقت آنها به شکلی ممنوع الخروج از کشور می باشند یا به عبارت دیگر پدر نمی‌تواند، بدون اجازه مادر فرزند مشترک را از کشور خارج کند، مگر آنکه بتواند رضایت وی را جلب کند یا دادگاه به هر طریقی مصلحت فرزند را در خروج وی از کشور بداند که در این صورت، قطعاً تامین مناسبی از پدر برای بازگشت فرزند گرفته خواهد شد.

 

تکلیف نگهداری از فرزندان پس از فوت پدر چیست؟

یکی از مسائل مهم و قابل توجه در نگهداری فرزندان، حضانت آنان پس از فوت پدر می باشد که در این خصوص باورهای حقوقی بسیار اشتباه وغلطی وجود دارد که بعضاً نشأت گرفته از فیلم‌ها و سریال‌هایی است که متأسفانه این مسئله را به غلط جلوه داده‌اند. شاید خیلی‌ها تصور کنند که پس از آنکه پدر فوت شود، وظیفه یا حق حضانت و نگهداری از فرزندان با جد پدری می باشد، چرا که آنها ولی قهری طفل هستند!

اما خوب است بدانید که این باور کاملاً غلط بوده و پس از فوت پدر نگهداری و حضانت از فرزندان وظیفه و حق مادر می باشد، مگر آنکه دادگاه به هر دلیلی حضانت فرزندان توسط مادر را به مصلحت فرزندان ندانسته و حضانت آنها را به شخص یا اشخاص دیگری از جمله جد پدری واگذار نماید.

 

آیا امکان تغییر توافقات بین زن و شوهر در مسئله حضانت فرزندان وجود دارد؟

بله. همان طور که گفته شد، حضانت فرزندان علاوه بر حکم دادگاه بر اثر توافقات بین زن و شوهر نیز تعیین می‌گردد. حال ممکن است، برایتان سوال پیش آید که چنانچه زن و شوهر بر سر مسئله حضانت فرزند مشترک خود توافقاتی نمایند و پس از آن هر یک از آنها اعتراضی نسبت به این توافق داشته یا بخواهد توافقات خود را تغییر دهد آیا این امکان برای وی میسر میباشد یا خیر؟ بله. خوب است بدانید که در سر چنین مسئله‌ای امکان تغییر توافقات بین پدر و مادر بر اثر حکم دادگاه وجود داشته و در در این خصوص جای نگرانی وجود ندارد.‌

 

نفقه یا مخارج فرزندان تحت حضانت با چه کسی است؟

پرسش یا ابهام بسیار زیادی که معمولاً بر سر قضیه حضانت فرزندان وجود دارد، مسئله نفقه یا همان مخارج آنان می باشد، خوب است بدانید که چه حضانت فرزند با پدر تعیین گردد و یا چه حضانت وی با مادر باشد، وظیفه پدر است که نفقه یا همان مخارج فرزندان خود را تامین نماید.

 

آیا امکان رد حضانت وجود دارد؟

متاسفانه در بسیاری از دعاوی خانوادگی شاهد آن هستیم که پدر یا مادر به هر دلیلی قصد حضانت فرزندان یا نگهداری از فرزندان مشترک خود را ندارند به عبارت دیگر همانطور که معمولاً بین زن و شوهر اختلافات بسیاری بر سر این مسئله به وجود می‌آید و هر یک از پدر و مادر تمام تلاش خود را در مراجع قضایی می کنند که بتوانند، حضانت فرزندشان را خودشان بر عهده بگیرند، اما متاسفانه بسیار مشاهده می شود که پدران و مادران بسیاری به هر دلیلی نمی خواهند که نگهداری از فرزند خود را بر عهده بگیرند.

حال ممکن است در این خصوص سوال پیش آید که آیا امکان رد حضانت فرزندان وجود دارد؟ یعنی چنانچه حضانت فرزند بر اثر حکم دادگاه با پدر یا مادر تعیین شود، آیا آنها می توانند، اظهار کنند که نمی خواهند، حضانت فرزند خود را بر عهده بگیرند؟ خیر. خوب است بدانید که حضانت فرزندان در قانون هم حق و هم تکلیف برای پدر و مادر می باشد و آنها نمی‌توانند در حقیقت حضانت فرزند خود را برعهده نگیرند، مگر آنکه دادگاه مصلحت قانونی فرزند را نداند و حضانت وی را به شخص دیگری واگذار می‌کند.

 

آیا امکان واگذاری حضانت فرزندان وجود دارد؟

خوب است بدانید چنانچه مادر به هر دلیلی بخواهد، حضانت فرزند خویش را به پدر واگذار نماید، این امکان در صورت رضایت پدر وجود دارد و در غیر این صورت همانطور که گفته شد،‌ مادر باید حضانت فرزند خود را بر عهده بگیرد، چرا که بر اساس قانون ما، حضانت فرزند حق و تکلیف قانونی پدر و مادر می باشد و آنها نمی‌توانند از این وظیفه سرباز زنند.

 

تکلیف نگهداری از فرزندان پس از ازدواج مجدد مادر چیست؟

همانگونه که اشاره شد، حضانت فرزندان تا سن هفت سالگی تمام با مادر می باشد و همچنین پس از رسیدن فرزندان به بلوغ شرعی نیز آنها می توانند، خودشان تصمیم‌گیری نمایند که با کدام یک از پدر و مادرش زندگی کنند؟ حال خوب است بدانید که چنانچه در حین این مدت مادر ازدواج مجدد نماید، حضانت فرزند از وی ساقط خواهد شد و این حضانت به پدر واگذار می‌شود. البته چنانچه دادگاه به هر دلیلی به مصلحت فرزند بداند که همچنان با ما در زندگی نماید، این حق را از وی ساقط نخواهد کرد.

 

مجازات ممانعت از ملاقات فرزند یا عدم تحویل فرزند به دیگری

خوب است بدانید، چنانچه هر یک از پدر یا مادر مانع ملاقات فرزند خود توسط دیگری بشود، قانونگذار برای وی مجازاتی را در نظر گرفته است به طوری که ممانعت از ملاقات فرزند، جریمه نقدی به همراه داشته و عدم تحویل فرزند دیگری نیز مجازات آن بازداشت خواهد بود. بهترین وکیل حضانت فرزند کسی ست که همراهیتان خواهد کرد.

 

مجازات عدم اجرای حکم دادگاه

شایان ذکر است که چنانچه زن یا شوهر از اجرای حکم دادگاه امتناع ورزند، مجازات در نظر گرفته شده برای آنها همانند عدم تحویل فرزند به دیگری، حکم بازداشت تا زمان اجرای حکم می باشد. اما با استفاده از بهترین وکیل حضانت فرزند می توان تغییراتی ایجاد نمود.

در چه صورت حق حضانت فرزند از پدر یا مادر ساقط می‌شود؟

همان‌طور که گفته شد، حضانت فرزندان حق پدر و مادر می‌باشد و توسط  بهترین وکیل حضانت فرزند انجام می گیرد و امکان سرب این حق بدون عذر موجه قانونی تحت هیچ شرایطی وجود ندارد اما خوب است بدانید که تحت وجود شرایطی دادگاه میتواند که حضانت طفل را از یکی از پدر یا مادر صرف کرده و به دیگری واگذار نماید چنانچه در اثر عدم مواظبت یا انحطاط اخلاقی پدر یا مادر طفلی که تحت حضانت وی می باشد به تقاضای رئیس حوزه قضائی یا یکی از نزدیکان یا به تقاضای قیم می‌توان، حضانت وی را به یکی دیگر از پدر یا مادر واگذار نمود.

مواردی که از مصادیق انحطاط اخلاقی هر یک از پدر و مادر یا عدم مواظبت آن‌ها می باشد، عبارتند از؛

  1. سوء استفاده از فعل یا اجبار او به ورود در مشاغل ضد اخلاقی
  2. تکرار ضرب و جرح خارج از حد متعارف
  3. اعتیاد زیان آور به مواد مخدر قمار یا الکل
  4. ابتلا به بیماری‌های روانی با تشخیص پزشک قانونی
  5. اشتهار به فساد اخلاق و فحشا

 

کلام آخر…

از حسن توجه تمامی شما خوبان متشکریم. امید است که مطالب موجود در این نوشتار که در رابطه با حضانت فرزندان تهیه و تنظیم شده است برای شما خوبان کاربردی بوده باشد. چنانچه در خصوص حضانت فرزندان و شرایط و مراحل مختلف آن پرسش یا ابهامی در ذهن داشتید، می توانید از مشاوران، وکلا و کارشناسان ارشد متخصص و متبحر ما که دارای سالها تجربه موفق در زمینه دعاوی خانوادگی از جمله طلاق، حضانت فرزند و غیره می باشند، درخواست کمک نمایید. ما در اسرع وقت در خدمت شما خوبان هستیم. برای دریافت مشاوره با ما تماس بگیرید.

منظور از حضانت فرزند چیست؟

منظور از حضانت فرزندان، تربیت و نگهداری آنها پس از جدایی و طلاق پدر و مادر می باشد که معمولاً بر سر این مسئله اختلافات بسیاری بین زن و شوهر رخ می دهد.

سن حضانت فرزندان چگونه است؟

سن حضانت فرزندان اعم از پسر یا دختر تا سن ٧ سالگی تمام با مادر و پس از آن برای دختر تا سن ۹ سالگی تمام قمری با پدر و برای پسران تا سن ۱۵ سالگی تمام قمری با پدر می باشد و پس از آن نیز فرزندان خود می توانند، تصمیم بگیرند که با کدام یک از پدر یا مادر خود زندگی کند.

آیا امکان سلب حق حضانت فرزندان از پدر یا مادر وجود دارد؟

بله. خوب است بدانید که تحت وجود شرایطی در طی حکم دادگاه امکان سلب حق حضانت فرزندان از پدر یا مادر وجود دارد که در متن این نوشتار به طور کامل به این موضوع پرداخته شده است.‌

4.6/5 - (129 امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.