وکیل ارث

وکیل ارث

عباراتی چون وکیل ارث، میراث و انحصار وراثت برای هیچ‌یک از ما ناآشنا نمی‌باشد. با شنیدن عباراتی از این دست، معمولا در ذهن همه ما مال و اموالی تداعی می‌شود که پس از فوت شخصی به وارثان وی رسیده است. با شنیدن مفاهیمی چون ارث و میراث شاید برای عده زیادی خاطرات خوبی یادآوری شود، آن هم به علت به دست آوردن مال و اموال کلانی که از شخص متوفی بنده خدا به راحتی به آن‌ها رسیده است و خیلی راحت یک شبه صاحب ثروت فراوانی شده‌اند.

اما در این میان نیز افراد زخم‌ خورده از مسئله ارث و میراث نیز کم نیستند؛ همان دسته از افرادی که اگر اسمی از ارث و میراث را جلوی آن‌ها بیاورید، اشک در چشمانشان حلقه می‌زند و به یاد پایمال شدن حق خود در جهت بدست آوردن ارث و میراثشان می‌افتند. بله متأسفانه بسیار شاهد هستیم که عده زیادی به علل مختلف که مهم‌ترین علت آن ناآگاهی به قوانین از جمله قانون و مقررات ارث است، به حق قانونی خود نرسیده‌اند و به اصطلاح به راحتی سرشان کلاه رفته است.

در ادامه قرار است به طور کاملا واضح و شفاف به بررسی مفاهیمی چون ارث و میراث، انحصار ورثه و مزیت داشتن وکیل ارث بپردازیم. پس مطالعه این نوشتار تا انتها خالی از لطف نیست.

 

وکیل ارث

ارث چیست؟

همان‌طور که گفته شد، معنا و مفهوم واژه‌ای چون ارث بر کسی پوشیده نیست. کلمه ارث از نظر لغوی به معنای بازمانده، وامانده و ترکه می‌باشد. قطعا همه شما پس از شنیدن عباراتی چون ارث و میراث به یاد مال و اموالی میافتید که پس از فوت شخصی به وارثان وی رسیده است؛ اما خوب است بدانید که ارث علاوه‌براموال متوفی، شامل کلیه بدهی‌ها و دیون شخص و حقوق، وظایف و تعهدات وی نیز می‌شود. بدین ترتیب پس از فوت هرشخصی، کلیه اموال، دیون، وظایف و حقوق وی به سایر اشخاص که وراث وی می‌باشند، خواهد رسید. توجه داشته باشید که ارث درحقیقت حقی است که تنها با فوت و مرگ شخص به وراث وی می‌رسد.

 

ورثه یا وراث چه کسانی هستند؟

واژگان ورثه، وراث و وارثان جمع کلمه وارث می‌باشد.‌ وراث در حقیقت اشخاص یا خویشاوندان سببی یا نسبی متوفی می‌باشند که پس از فوت وی، مستحق دریافت ترکه او می‌باشند. به شخص متوفی یا فوت شده، مورث نیز گفته می‌شود.

 

خویشاوندان نسبی و سببی

پیش از این به عبارت خویشاوندان نسبی و سببی اشاره کردیم. حال ممکن است، برایتان این عبارت کمی ناآشنا یا مبهم به نظر برسد. خوب است بدانید که منظور از خویشاوندان نسبی، افرادی است که بواسطه ولادت چه بصورت مستقیم و چه بصورت غیرمستقیم با یکدیگر نسبت دارند یا به عبارت دیگر اشخاصی که با یکدیگر نسبت خونی دارند. مانند رابطه پدر و فرزند یا دو برادری که به واسطه پدر با یکدیگر نبست خویشاوندی پیدا کرده‌اند.

خویشاوندان سببی نیز به رابطه‌ای خویشاوندی گفته می‌شود که در اثر وقوع ازدواج پدید آمده است. بالطبع رابطه بین زن و شوهر مثالی برای این نوع رابطه خویشاوندی می‌باشد.

 

طبقات و درجات ارث

قانون برای تقسیم ارث و میراث میان خویشاوندان سببی و نسبی یا همان ورثه، قوانینی را تحت طبقات و درجات ارث در نظر گرفته است که در ادامه به توضیح آن خواهیم پرداخت.

شایان ذکر است که در تقسیم ارث و میراث، ابتدا ارث به خویشاوندان سببی یعنی زن و شوهر تعلق می‌گیرد و پس از آن نیز خویشاوندان نسبی. خویشاوندان نسبی در سه طبقه جای می‌گیرند و در هر طبقه نیز به درجات مختلفی تقسیم‌بندی می‌شوند.

 

طبقه اول

طبقه اول خویشاوندان نسبی شامل پدر و مادر، فرزندان و نوادگان می‌باشد. طبقه اول ارث به دو درجه تقسیم می‌شود که پدر و مادر و فرزندان در درجه اول و نوه‌ها نیز در درجه دوم قرار دارند. حال این درجه بندی به چه معناست؟ بدین معنا که با وجود درجه اول از وراث یعنی پدر و مادر و فرزندان ارثی به درجه دوم که فرزند زادگان می‌باشند، تعلق نمی‌گیرد.

به طور مثال تصور کنید، شخصی فوت کرده و وراث وی تنها پدر و نوه‌اش می‌باشند. حال با توجه به آنچه گفته شد، تقسیم‌بندی ارث به چه صورت است؟ بله درست است. تمامی ارث به پدر مورث یا متوفی رسیده و نوه استحقاق دریافت ارث را نخواهد داشت.

 

طبقه دوم

طبقه دوم ارث اجداد، خواهر و برادر و خواهرزادگان و برادرزادگان را شامل می‌شود. این طبقه نیز به دو درجه تقسیم می‌شود که اجداد یعنی پدربزرگ و مادربزرگ و خواهر و برادر در درجه اول و اولاد خواهر و برادر و پدر و مادرهای پدربزرگ و مادربزرگ در درجه دوم قرار دارند. بالطبع با وجود خواهر و برادر به فرزندان آن‌ها ارثی تعلق نخواهد گرفت.

 

طبقه سوم

در طبقه سوم نیز عمو، عمه، خاله و دایی و همچنین عمو و عمه و خاله و دایی پدر و مادر در درجه اول و فرزندان آن‌ها نیز در درجه دوم قرار دارند. در این طبقه نیز با وجود زنده بودن افراد در درجه اول، ارث به افراد درجه دوم تعلق نخواهد گرفت.

 

نکات مهم در تقسیم بندی ارث 

نکته حایز اهمیتی که در تقسیم‌بندی ارث وجود دارد، آن است که ابتدا ارث به همسر یعنی زن یا شوهر تعلق می‌گیرد و سپس نوبت به خویشاوندان نسبی می‌رسد. در طبقه بندی ارث نیز که در بالا کاملا به آن اشاره شد، ابتدا ارث به طبقه اول تعلق خواهد گرفت و در صورت وجود نداشتن شخصی در طبقه اول، نوبت به سایر خویشاوندان در طبقات بعدی می‌رسد. همچنین در هرطبقه نیز چنانچه افراد در درجه اول زنده باشند، نوبت به افراد درجه دوم نمی‌رسد.

 

گواهی انحصار وراثت

شاید نام گواهی انحصار وراثت به گوشتان خورده باشد. گواهی انحصار وراثت در حقیقت یک برگ کاغذ قانونی می‌باشد که تعیین‌کننده وراث، نسبت آن‌ها با متوفی و میزان سهم‌الارث هریک از آن‌ها می‌باشد. چنانچه پس از فوت شخصی، هریک از ورثه بخواهند در اموال وی تصرف حقوقی داشته باشند، ابتدا لازم است که این گواهی را از مرجع مربوطه اخذ نمایند.

نکته قابل توجه در اخذ گواهی انحصار وراثت آن است که هریک از وراث و همچنین هریک از ذینفعان اموال متوفی، حق درخواست صدور این گواهی را خواهند داشت.

 

مرجع صدور گواهی انحصار وراثت

یکی از مهم‌ترین مسایل در بحث درخواست صدور گواهی انحصار وراثت، مرجع صالح آن می‌باشد. مرجع صالح برای صدور گواهی اشاره شده، شورای حل اختلاف محلی است که آخرین اقامتگاه قانونی متوفی بوده‌است.

 

آیا امکان اعتراض نسبت به گواهی انحصار وراثت وجود دارد؟

بلی. چنانچه هریک از وراث یا ذینفعان نسبت به گواهی انحصار وراثت اعتراضی داشته باشند، امکان اعتراض نسبت به آن برایشان میسر می‌باشد.

 

برای درخواست گواهی انحصار وراثت چه مدارکی لازم است؟

جهت درخواست صدور گواهی انحصار وراثت، مدارکی لازم است از جمله:

  • گواهی فوت
  • وصیتنامه متوفی
  • مدارک شناسایی متوفی
  • سند ازدواج و طلاق متوفی
  • مدارک شناسایی فرد درخواست دهنده
  • مدارک شناسایی سایر وراث
  • اظهارنامه مالیاتی
  • استشهادیه

 

منظور از گواهی مالیات بر ارث یا اظهارنامه مالیاتی چیست؟

با توجه به آنچه در خصوص درخواست گواهی انحصار وراثت گفته شد، یکی از مدارک لازم جهت درخواست گواهی انحصار وراثت، اظهارنامه مالیاتی یا گواهی مالیات بر ارث می‌باشد. برای دریافت این گواهی لازم است که وراث به اداره دارایی محل سکونت متوفی مراجعه کرده و لیستی از تمامی دارایی و اموال متوفی به همراه سایر مدارک جهت دریافت گواهی مالیات بر ارث ارائه نمایند.

 

وکیل ارث و مزیت داشتن آن

با توجه به آنچه توضیح داده شد تا حدودی با مراحل مختلف انحصار وراثت آشنا شدیم و دانستیم که اقدامات مربوط به ارث نیز مراحل خاص و همچنین مقررات قانونی خود را در پی دارد. همچنین میزان سهم‌الارث هر شخص نیز براساس قانون خاص خود تعیین می‌گردد و درحقیقت رسیدن به حق قانونی هرشخص جهت مطالبه ارث و میراث خویش نیازمند داشتن اطلاعات و دانش تخصصی حقوقی در زمینه ارث و انحصار وراثت می‌باشد.

چرا که در غیر اینصورت، وراث و ذینفعان را با مشکلات و اختلافات بی‌شماری مواجه می‌نماید.‌ بدین‌ ترتیب، روشن است که استفاده از یک وکیل متخصص ارث و بهره‌مندی از راهنمایی‌ها و مشاوره‌های تخصصی وی می‌تواند، جهت نزدیک شدن هریک از ما به حق و حقوق و مطالبه ارث قانونی‌مان بسیار کارساز و مفید باشد. چرا که با استفاده از یک وکیل حرفه‌ای ارث قاعدتاً می‌توان، خیلی راحت‌تر و در ظرف مدت کوتاه‌تری به این حق قانونی دست پیدا کرد.

 

بهترین وکیل ارث

حال که با مزایای بهره‌گیری از وکیل ارث آشنا شدید، ممکن است برایتان پرسش مطرح شود که بهترین وکیل ارث کیست؟ درواقع بهترین انتخابی که شما می‌توانید برای استفاده از یک وکیل ارث داشته باشید، بررسی تجارب و دانش وی در حیطه تخصصی ارث می‌باشد. به عبارتی دیگر، بهترین وکیل ارث شخصی است که سال‌ها تجارب موفق و درخشان در حیطه مسایل مربوط به ارث و انحصار وراثت داشته باشد تا بتواند شما را در این زمینه یاری برساند.‌

لازم به ذکر است که تیم تخصصی حقوقی آوای وکیل، متشکل از گروهی از بهترین وکلای پایه یک دادگستری و مشاورین متبحر حقوقی می‌باشد که همه آن‌ها در طی این سال‌ها تجارب بسیار موفق و درخشان در زمینه ارث و انحصار وراثت داشته و بالطبع می‌توانند با کمال میل و افتخار، کمک‌ها و مشاوره‌های حرفه‌ای و تخصصی به شما خوبان ارائه نمایند.

 

در آخر…

از همراهی تمامی شما کاربران گرامی متشکریم. امید است که تمامی اطلاعات و موارد ذکر شده در این نوشتار در خصوص مسایل مربوط به ارث و انحصار وراثت برایتان مفید واقع شده باشد. چنانچه در حیطه مسایل مربوط به ارث و انحصار وراثت اختلاف، مشکل یا پرسش و ابهامی در ذهن دارید با ما تماس بگیرید.

ارث شامل چه مواردی است؟

ارث علاوه‌براموال متوفی، شامل کلیه بدهی‌ها و دیون شخص و حقوق، وظایف و تعهدات وی نیز می‌شود.

ورثه یا وراث چه کسانی هستند؟

واژگان ورثه، وراث و وارثان جمع کلمه وارث می‌باشد.‌ وراث در حقیقت اشخاص یا خویشاوندان سببی یا نسبی متوفی می‌باشند که پس از فوت وی، مستحق دریافت ترکه او می‌باشند.

برای دریافت گواهی مالیات بر ارث باید چه کنیم؟

برای دریافت این گواهی لازم است که وراث به اداره دارایی محل سکونت متوفی مراجعه کرده و لیستی از تمامی دارایی و اموال متوفی به همراه سایر مدارک جهت دریافت گواهی مالیات بر ارث ارائه نمایند.

4.8/5 - (106 امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.